Το Ωδείο Αιγαίου προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές σε όλα τα επίπεδα μουσικής εκπαίδευσης, θεωρητικής και πρακτικής, με τμήματα κλασικής, μοντέρνας, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής που καλύπτουν μεγάλη γκάμα του ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου.

παιδικό

Το ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει ως σκοπό την καλλιέργεια και ανάπτυξη των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών του από την προσχολική ήδη ηλικία. Τα παιδικά τμήματα επιτυγχάνουν την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο της μουσικής με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι και την κίνηση. Παράλληλα προάγουν την ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας, στοιχεία απαραίτητα για τη μετέπειτα συμμετοχή των μικρών μαθητών σε μουσικά σύνολα. Το παιδικό τμήμα του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ περιλαμβάνει Μουσική Προπαιδεία για παιδιά από 4 έως 8 ετών και Παιδική Χορωδία για παιδιά από 7 μέχρι 12 ετών.

κλασικό

Το κλασικό τμήμα του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ φέρνει τους σπουδαστές σε επαφή με τη διαχρονική γοητεία της κλασικής μουσικής μέσα από μεθόδους διδασκαλίας που αξιοποιούν τις δυνατότητες και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα, αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για τη συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό. Λειτουργούν σχολές:
- Πιάνου
- Κιθάρας
- Μονωδίας
- Πνευστών
- Εγχόρδων
- Ανώτερων Θεωρητικών (Ωδική, Ειδικό Αρμονίας, Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων, Αντίστιξη, Φούγκα, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας, Σύνθεση) καθώς και τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή στις πανεπιστημιακές σχολές Μουσικών Σπουδών (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας).

Το κλασικό τμήμα σπουδών του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό αδείας ΥΠ.ΠΟ.Τ./ΔΙΜΣ/75315, Φ.Ε.Κ. 1284/B/2010.

μοντέρνο

Το μοντέρνο τμήμα σπουδών του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής, παρέχοντας τις σωστές βάσεις για την εκτέλεση και ερμηνεία κομματιών όλων των μουσικών ειδών από τα μέσα του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Η διδασκαλία διεξάγεται σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο στοχεύει στη δυνατότητα δημιουργίας μουσικών σχημάτων του Ωδείου.
Το τμήμα απευθύνεται σε αρχάριους ή προχωρημένους σπουδαστές και περιλαμβάνει επιμέρους τμήματα:
- Μοντέρνου Πιάνου
- Αρμονίου
- Ντραμς
- Ηλεκτρικής Κιθάρας
- Ηλεκτρικού Μπάσου
- Ελαφρού Τραγουδιού
Επιπλέον, τα τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας αποκαλύπτουν τον κομβικό ρόλο των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη διαδικασία της σύγχρονης μουσικής παραγωγής.

παραδοσιακό

Το τμήμα παραδοσιακής & λαϊκής μουσικής του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει ως στόχο να ξυπνήσει στους σπουδαστές την αγάπη για την ελληνική μουσική παράδοση. Έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές του χώρου συμβάλλουν στη διατήρηση της μουσικής μας κληρονομιάς διδάσκοντας:
- Παραδοσιακά Κρουστά
- Μπουζούκι
- Τζουρά
- Μπαγλαμά
- Μαντολίνο
- Κρητική Λύρα
- Ακορντεόν
- Παραδοσιακό Βιολί
- Λαούτο
- Σαντούρι