Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές, το Ωδείο Αιγαίου καλύπτει όλο και περισσότερο τις ανάγκες της μουσικής βιομηχανίας. Είτε είστε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, το άρτια εξοπλισμένο studio του Ωδείου μας σας δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσετε, να μιξάρετε και να ενορχηστρώσετε το υλικό σας με τη φροντίδα των πλέον ειδικευμένων συνεργατών στον τομέα των μουσικών και μουσικοτεχνολογικών υπηρεσιών. Η δική μας ανάγκη για ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια αποτελεί εγγύηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

ηχογράφηση

Θέλετε να αποτυπώσετε τη φωνή, το μουσικό όργανο ή ακόμη και ολόκληρο το συγκρότημά σας σε CD;
Με δυνατότητα ταυτόχρονης ηχογράφησης 16 καναλιών ήχου, στο στούντιο του Ωδείου Αιγαίου μπορείτε να ηχογραφήσετε με ευκρίνεια και επαγγελματική ποιότητα το υλικό σας έχοντας σε κάθε βήμα την τεχνική υποστήριξη έμπειρων μουσικοτεχνικών.
Ηχογράφηση είναι η διαδικασία σύλληψης, αποτύπωσης και αναπαραγωγής των ηχητικών κυμάτων που παράγονται από τα μουσικά όργανα ή από την ανθρώπινη φωνή. Για την ηχογράφηση χρησιμοποιούνται μικρόφωνα τα οποία ανιχνεύουν τη διαφορά ατμοσφαιρικής πίεσης (ακουστικά ηχητικά κύματα) και τα καταγράφουν στο μέσο που επιθυμούμε (υπολογιστή, μαγνητική ταινία).

μίξη

Έχετε ηχογραφήσει τη μουσική, τη φωνή σας ή το ραδιοφωνικό σας σποτ και χρειάζεστε μίξη;
Στο Ωδείο Αιγαίου, οι άρτια καταρτισμένοι συνεργάτες μας στον τομέα της μουσικής παραγωγής μπορούν να σας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η μίξη είναι η διαδικασία συνδυασμού των διαφόρων ήχων ή οργάνων με μηχανικά και ηλεκτρονικά μέσα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι εύηχο και ισορροπημένο. Η ένταση, η στερεοφωνική τοποθέτηση, η ισοστάθμιση, η συμπίεση και τα διάφορα εφέ είναι τα επιμέρους στοιχεία που ένας μηχανικός ήχου καλείται να συνδυάσει ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη μίξη.

midi

Ο προγραμματισμός μουσικής σε υπολογιστή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί ειδικές γνώσεις και επαγγελματική αντιμετώπιση. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το χειρισμό των απαραίτητων προγραμμάτων ή απλά δεν έχετε να αφιερώσετε το χρόνο που χρειάζεται για τη μετατροπή της παρτιτούρας ή της ήδη ηχογραφημένης σύνθεσής σας σε μορφή midi, το Ωδείο Αιγαίου είναι δίπλα σας.
Είτε πρόκειται για ένα απλό είτε για ένα περισσότερο πολύπλοκο κομμάτι, για έναν απλό οδηγό ηχογράφησης ή μια ολοκληρωμένη μουσική παραγωγή, αναλαμβάνουμε να βγάλουμε το... φίδι από την τρύπα.
Και το κυριότερο, βασικό μας μέλημα είναι να προσδώσουμε στο τελικό αποτέλεσα όσο το δυνατόν περισσότερη μουσικότητα και φυσικότητα επιθυμείτε. Ο "μύθος" ότι το midi ακούγεται συνήθως "επίπεδο" και "μηχανικό" οφείλεται μάλλον σε έλλειψη προσπάθειας ή εμπειρίας εκ μέρους του προγραμματιστή, που δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες των εργαλείων του.
Πολλοί χρειάζονται ένα αρχείο midi απλά ως "οδηγό" για μια ηχογράφηση. Αλλοι το χρησιμοποιούν ως βάση για κάποια πρόβα. Αλλοι πάλι το θέλουνε όσο πιο καλό γίνεται προκειμένου να αντικαταστήσει την ηχογράφηση. Εσείς μας λέτε πόσο λεπτομερές θέλετε να είναι το αρχείο σας. Μπορούμε να προσθέσουμε εκφραστικότητα, δυναμικές και φυσικότητα, ή απλά να το αφήσουμε μηχανικό. Υπάρχουν τρία επίπεδα λεπτομέρειας στη δημιουργία ενός αρχείου midi: το βασικό, το εκφραστικό και το επαγγελματικό.
Το αρχείο midi που δημιουργούμε για σας μπορεί να προέρχεται από χειρόγραφη ή ηλεκτρονικά στοιχειοθετημένη παρτιτούρα. Εάν δεν έχετε αποτυπώσει τη μουσική σας σε νότες, μπορούμε να δημιουργήσουμε την παρτιτούρα από το CD ή το mp3 που θα μας προσκομίσετε, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της μετατροπής σε midi.

ενορχήστρωση

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ενορχήστρωση είναι το Α και το Ω ενός μουσικού κομματιού. Η επιλογή και το στήσιμο των οργάνων που θα επωμιστούν τα διάφορα μέρη, οι ρυθμοί, η αρμονία, η ένταση, όλα είναι θέμα ενορχήστρωσης και είναι τελικά αυτά που δίνουν στο κομμάτι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Οποιο μουσικό είδος κι αν υπηρετείτε, το Ωδείο Αιγαίου σας δίνει τώρα τη δυνατότητα να ακούσετε και να μοιραστείτε με το κοινό τη μουσική σας, όπως την ονειρεύεστε ή όπως δεν την είχατε ονειρευτεί.
Εάν έχετε συνθέσει μια απλή μελωδία και θέλετε να την "αναπτύξετε" ώστε να εξελιχθεί σε ένα συμφωνικό έργο, ένα λαϊκό τραγούδι ή ένα καθαρά ηλεκτρονικό κομμάτι, εμείς αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε το όραμα σας.
Από εσάς θέλουμε μόνο να μας πείτε το είδος και το μέγεθος του μουσικού συνόλου για το οποίο προορίζεται το κομμάτι, καθώς και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα καταστήσει το τελικό αποτέλεσμα πιο "προσωπικό" και αντιπροσωπευτικό του ύφους σας.
Επιπλέον, μπορείτε να μας φέρετε μια ήδη ολοκληρωμένη σύνθεση και να μας ζητήσετε να τη διασκευάσουμε σε ένα τελείως διαφορετικό μουσικό είδος (π.χ μια συμφωνική διασκευή ενός ροκ κομματιού ή το αντίστροφο).